Spirala cu spanac

de La Ancuta in Mancaruri de legume, 27 Ian 2016 | 5804 vizualizari

 

Pentru ca acasa am un mofturos, atunci cand vine vorba de spanac, trebuie sa gasesc diferite combinatii care sa-i fie pe plac :). Placinta aceasta a fost o alegere buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 100 g unt topit
  • Umplutura:
  • 500 g spanac
  • 400 g branza framantata de oaie
  • 300 g telemea
  • 4-5 linguri smantana
  • 3 oua
  • sare, piper
  • marar
  • Pentru uns deasupra:
  • 2 oua
  • 5 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu spanac:

Dezghetam foile de placinta apoi pregatim umplutura. Spalam spanacul si il fierbem in apa cu sare 5-10 minute. Scurgem apa si il tocam marunt.
Intr-un bol mixam ouale peste care adaugam branza framantata, telemeaua rasa si smantana. Amestecam, pana se omogenizeaza. La final adaugam spanacul tocat si mararul. Condimentam cu sare si piper.

Ungem o tava rotunda cu unt.
Pe masa de lucru intindem o foaie de placinta si o ungem cu unt topit. Deasupra asezam inca o foaie de placinta. Punem doua-trei linguri de umplutura pe partea lunga a foilor apoi rulam si formam un melc. Asezam ruloul in mijlocul
tavii.

La fel procedam cu celelalte foi pe care le asezam in tava in continuarea celuilalt rulou. La final va rezulta o spirala.

Mixam ouale spuma si adaugam smantana apoi turnam peste placinta.

Dam tava la cuptor la foc potrivit, pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Flori de dovlecel umplute